Sunday, January 9, 2011

masa sepantas moto kawasaki ninja

salam 2 all,
cepat bebeno masa berjalan dan berlari, hari ni sudah 7 januari 2011 esok pulak 8 januari 2011 lusa pulak 9 januari 2011 dan yang selebihnya korang pandai2 la kira sendiri yek. yang best kat sini adalah tahun ni aku da boley mengundi jika ada pilihanraya diadakan tapi x tau la tahun ni ada pilhanraya taupun tidak, hanya ayah Jib je yang tahu.... ini melambangkan aku sudah diambil kira dalam menentukan kemajuan malaysia.... cewah, semangat giler melebihi semangat orang gila heee.... bukan pasal pilihanraya topik utama aku nak cakapkan kat sini cuma umur setua aku ni dah diklasifikasikan sebagai matang untuk membuat keputusan termasuk keputusan dalam memilih pemimpin negara, bukan sebarangan keputusan tuh. oleh sebab tu aku merasakan aku memang patut meninggikan ilmu aku sama ada ilmu dunia @ akhirat secaranya mudahnya kedua-duanya sekali la. ini kerana umur seperti aku perlu menempuh pelbagai "pagar besi dunia" yang sememangnya wujud dalam kehidupan manusia, alien aku x pasti. so, for the conclusion is setiap dari kita aku lihat perlu sentiasa tinggikan ilmu2 yang berguna lebih tinggi dari pokok kelapa kat tepi pantai.



2 comments:

E.d.Y said...

mayb tahun ni ada pilihan raya

peknga sedap said...

yup, dengar dari petugas2 BN yg mereka dh bersedia untuk plhanrya.. kalo x silap bulan 11