Thursday, January 13, 2011

Gatai-gatai Malam

salam 2 all
entry kali ni aku nak citer pasal gatai2 malam huhu... sempoi punya tajuk aku letak. tadi perut aku marhaban,berendoi,berzanji sume cukup sebab lapar, ini kesan dari breakfast tadi pagi aku tibai nasik lemak 3 bungkuih so tngahari aku x makan la sebab kenyang lagi tapi bila malam apa lagi... mula la lapar balik. aku jenguk2 bawah tudung saji tapi tengok lauk pun x bape nak ada jd aku amek keputusan g beli nasik goreng ayam kat kedai orang petani (thailand mari). kat kg aku xda orang tempatan bukak kedai makan malam2.. orang petani ja ada... ok, tajuk gatai-gatai malam ni khas aku tujukan time aku kat kedai makan orang petani tu la. aku kalo pegi kedai makan.. style aku suka tengok gelagat orang2 yang da kat situ tapi kadang dieorang perasan gak aku  tengah tengok dieorang tapi mybe x berani nak confirm gak kot aku tengok dieorang sebab aku pakai spek...jap2 nak makan nasik goreng aku jap bismillah, alhamdulillah..... ok2 sambung balik, korang x payah nak terliur sebab x sedap mana pun.... kedekut ayam betoi! nama ja nasi goreng ayam. masa aku tunggu nasik goreng aku td, aku dok tengok ja minah petani tu dok amek order.. nama minah petani tu mek, jap jalan sana jap jalan sini letih aku tengok ngko minah petani. x lama pastu da la sorang budak laki sampai aku kenai ja budak tu tapi aku malas nak tegur, sampai2 je die terus g kat minah petani tuh sambil sembang2 apa ntah.. aku tengok muka minah petani tu menggedik semacam ja time sembang dengan budak tu. meja sebelah aku tuh ada la dua orang pak cik yang sorang tu aku kenai sorang lagi x kenai, dieorang lengkap berbaju melayu, kain sarong dan kopiah...nampak macam baru balik dari surau, sampin je dieorang x pkai sebab dieorang pakai kain sarong huhu... tetiba kau tengok minah petani tu pegi kat dua orang pak cik tadi, aku sempat jugak la dengar  apa yang pak cik tu cakap dekat minah petani tu, hang kawin lagi daK? aku x perasan la plak minak petani tu geleng atau angguk pastu pak cik yang setengah abad tu ckap lagi, awat hang x senyum? senyum la sikit...amboi... masyallah..... geli seluruh jiwa dan raga aku bila aku dengar, anak bini kat rumah x ingat ke.... kawan pak cik tu yang kat sebelah tu sengih......je.... kot ye pun berkenan xpayah la dok menggatal kat situ... pegi ja rumah die... minah petani tu pun aku tengok macam best je... huhuhu... tetiba terlintas kat dalam otak aku mungkin camni la kot cara orang tua2 ngorat huhu... pak cik tu x padan dengan tua tapi gatai lebih dari orang muda hahaha... dunia oh dunia. ada dulu sekali time aku kat kedai orang petani yang satu lagi aku nampak pak cik tu pi tampaq punggung minah petani yang keja kat situ, mak oii! rupa2nya orang tua lebih ganas dari orang muda... gila kot pegi buat macam tu. oklah sampai sini je kot citer aku bagi entry kali ni sebab rasa mual la pulak citer pasal orang2 tua gatai ni kikiki. :) rasa mcam citer tergantung plak ek

1 comment:

cik jelly chan said...

kamu kena tag http://cikjellychan.blogspot.com/2011/01/25-random.html